Welkom in Londerzeel

Stroomschaarste

Of we deze winter te maken krijgen met elektriciteitsschaarste is nog niet zeker. Elektriciteitsschaarste komt voor als de vraag naar elektriciteit groter is dan het aanbod. Het afschakelplan voorziet in 6 afschakelschijven. Delen van Londerzeel liggen in schijf 5 en 3 en Steenhuffel en Malderen liggen in schijf 3. Het gemeentebestuur bereidt zich in de mate van het mogelijke voor op een eventuele elektriciteitsafschakeling.
Stroomschaarste: voorbereiding en tips over wat u voor, tijdens en na een stroomonderbreking kan doen.

Oproep: kijk eens over uw muurtje...

Sommige mensen komen niet zo vaak meer buiten, zijn ziek of niet goed meer te been. Zij verdienen bij extreme koude, hitte of een tijdelijke afschakeling van de elektriciteit extra aandacht. Solidariteit tussen buren is en blijft de beste manier om eenzaamheid tegen te gaan en hulpbehoevende mensen te helpen. Bent u bereid om dan een kijkje te nemen bij zorgbehoevenden in hun straat, buurt of wijk? Bezorg uw naam, adres, telefoonnummer en/of e-mailadres aan het Zorgloket.

Ruiming onbevaarbare waterlopen

Tussen 1 december 2014 en 31 maart 2015 voert de provincie Vlaams-Brabant oppervlakkige ruimingswerken uit aan de waterlopen die de provincie beheert. Dit omvat het wegnemen van materialen en voorwerpen zoals afval, afbraakmateriaal, takken, grove plantenresten… die opstoppingen binnen de bedding van de waterloop of overwelvingen kunnen veroorzaken. Slib wordt niet verwijderd. Geef doorgang aan personen en materiaal belast met de uitvoering van de werken en aan het personeel van het provinciebestuur.

Kerstverlichting in straten Londerzeel

Kerstverlichting zal de straten van Londerzeel net als andere jaren een feestelijk uitzicht geven. Er werd gekozen voor slingers met energiezuinige led-lampjes. De slingers die aangesloten zijn op het openbaar elektriciteitsnet, doven om 23 uur. De verlichting start op zaterdag 6 december.

Feestcheques: aanvragen vóór 15 december

Wie een burenfeest organiseert en zo meewerkt aan het samenhorigheidsgevoel tussen buren kan rekenen op een gemeentelijke feestcheque van 75 euro. Het burenfeest moet wel aan enkele voorwaarden voldoen én de aanvraag moet ten laatste 2 weken vóór het evenement en uiterlijk op 15 december van het lopende jaar ingediend zijn bij het College van burgemeester en schepenen.

Energiezuiniger bouwen

Al eens gehoord van InfraxBouwTeams? Infrax (netbedrijf voor elektriciteit, aardgas, kabeltelevisie, warmtenetten en/of riolering) en Dialoog (onafhankelijk kennis- en adviescentrum) informeren bouwers en consumenten over duurzaam (ver)bouwen en wonen. Via een InfraxBouwTeam krijgen (ver)bouwers in 2 dagen alle technische en praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig bouwen. Prijs: 40 euro. Inschrijven op Infrax Bouwteams of bij Dialoog op tel. 016 23 26 49.

Werken op- en afrittencomplex A12/N16 in Puurs

Nog tot vrijdag 28 november is er verkeershinder mogelijk door werken aan de verlichtingspalen op het op- en afrittencomplex A12/N16 in Puurs. De werken worden in vijf opeenvolgende fases uitgevoerd. Afhankelijk van de fase wordt er overdag of 's nachts gewerkt. Bij elke fase wijzigt de tijdelijke verkeerssituatie. Overzicht van de werken en omleidingen.

'Tegen de sterren op' zoekt filmlocaties

Productiehuis Dedsit uit Londerzeel zoekt voor het nieuwe seizoen van 'Tegen de sterren op' nog locaties voor tv-opnames, meer bepaald huizen in verschillende stijlen (rijhuis, villa, kasteel, boerderij, vintage huizen) en bedrijven (horeca, winkels, magazijnen, bureaus). Vanaf 1 november starten de opnames in regio Londerzeel. Wilt u een van de typetjes van Nathalie, Jonas, Guga,... eens bij u thuis ontvangen? Wilt u eens van dichtbij meemaken hoe dit programma wordt gemaakt? Stuur dan een mail met uw gegevens naar peter.daniels@dedsit.be.

Werken A12: verkeer over twee keer twee baanvakken

Het verkeer wordt vanuit Antwerpen en vanuit Brussel telkens over 2 baanvakken geleid. Het einde van de werken is voorzien tegen eind december 2015.

NieuwsbriefSchrijf u in op de nieuwsbrief van het Agentschap van Wegen en Verkeer en blijf op de hoogte van de werken! 

Meer info over de werken en de omleidingenVervanging bruggen A12

Volg Londerzeel op Facebook en Twitter!

Facebook logoVolg de gemeente Londerzeel, de Jeugddienst Londerzeel en Bib Londerzeel op Facebook!

Twitter logoOf volg Londerzeel op Twitter.