Welkom in Londerzeel

Sluiting zwembad wegens onderhoud

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 september is het zwembad gesloten wegens onderhoudswerken.

Verwelkoming atleten van Special Olympics 2014

Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos en Meise zijn samen gastgemeente voor de Kroatische atleten die deelnemen aan Special Olympics 2014. Dinsdag 9 september om 19 u. verwelkomen we de Kroatische delegatie aan het Gemeentehuis op de Markt.
De Olympische Vlam wordt in een toorts aan het Gemeentehuis bevestigd. Kom massaal naar het kerkplein dan zorgen we samen voor een warm onthaal van de atleten en hun trainers.
Een grootse prestatie verdient een groot publiek!

Proeven van Londerzeelse troeven

De Cultuurdienst organiseert samen met Leireken vzw op zondag 28 september een begeleide fietstocht (ong. 40 km) naar het kasteel d'Ursel in Hingene met een begeleid bezoek aan het kasteel. Schrijf u in bij de Cultuurdienst voor 19 september.
U kunt kiezen uit 2 formules. Formule 1 - € 15: aperitief, gids + toegang kasteel. Formule 2 - € 40: aperitief, gids + toegang kasteel, lunch in Leireken.

Meer info: UiTinLonderzeel: proeven van Londerzeelse troeven

Voorbereiding herinrichting begraafplaats Sint-Jozef

Dit najaar wordt gestart met de voorbereiding van de herinrichting van de begraafplaats van Sint-Jozef. Van 25 augustus 2014 tot 25 augustus 2015 staat aan de ingang van het kerkhof en aan alle ‘vervallen’ graven een bordje met de beslissing tot ontruiming. Nabestaanden van de overledenen die begraven liggen in een vervallen zandgraf of concessie, krijgen de mogelijkheid om te verlengen. De nabestaanden van de betrokken ontruimingen en de inwoners van Londerzeel Sint-Jozef zijn ook uitgenodigd op de informatievergadering op donderdag 25 september om 19.30 uur in het Gemeenschapscentrum Gerard Walschap, Sint-Jozefstraat 44.

Heraanleg Schommelweg

Aannemer Wegebo is gestart met de heraanleg van de Schommelweg tussen Sint-Niklaasstraat en Over de Beek. Het oude fietspad en de brug over de Molenbeek worden opgebroken. Om de wateroverlast te beperken wordt het fietspad en een nieuwe brug op een hoger niveau aangelegd. Ten gevolge van deze werken is de Schommelweg afgesloten voor voetgangers en fietsers. Een omleiding is voorzien via Lakeman. Het einde van de werken is voorzien tegen eind september 2014.

Vraag in september de mantelzorgpremie aan

Mantelzorg is extra zorg die familieleden en vrienden onbetaald verlenen aan een zorgbehoevende persoon met een fysieke, verstandelijke of psychische beperking uit zijn/haar directe omgeving. Vraag de mantelzorgpremie aan vóór 30 september. Aanvragen ingediend na september, worden niet meer behandeld.

Behaag uw tuin

Een nieuwe haag, heg of hoogstam­boomgaard in uw tuin? Een bosrand aan uw bos? Dat kan! Neem tussen 1 september en 15 oktober deel aan de jaar­lijkse fruitboom- en haagplantactie van Regionaal Landschap Groene Corridor en Bosgroep Groene Corridor. Koop tegen voordelige prijzen streekeigen plantgoed voor hagen, heggen en houtkanten. Ook inheemse loofbomen en oude variëteiten van hoogstamfruitbomen staan op het lijstje.

Wat betaalt u voor de opvang van uw kind?

Sinds 2014 worden de facturen berekend op basis van uw inkomen. Als uw facturen te hoog blijken, kan u misschien een individueel verminderd tarief krijgen. Wie heeft er recht op? Ouders die recht hebben op een leefloon, ouders met een werkloosheidsvergoeding, ouders waarvan het inkomen met 20% gedaald is in vergelijking met het inkomen gebruikt voor de berekening van het persoonlijk inkomenstarief en ouders in een moeilijke financiële situatie. Neem contact op met Kind en Gezin, uw kinderopvang of het Welzijnsloket om na te gaan of u in aanmerking komt.

Subsidies sociaal-culturele verenigingen

Het gemeentebestuur kent subsidies toe aan sociaal-culturele verenigingen die hun werking kunnen aantonen voor de periode van 1 september 2013 tot 31 augustus 2014. Elke bij het gemeentebestuur gekende vereniging heeft hierover een mail ontvangen. Meent uw vereniging recht te hebben op deze subsidie, maar werd deze nog niet ingelicht? Dien dan een subsidieaanvraag voor sociaal-culturele verenigingen in vóór 15 september 2014.

Awel zoekt nieuwe vrijwilligers

Awel zoekt nieuwe vrijwilligers om de vele telefoons, e-mails, chatgesprekken en forumberichten van kinderen en jongeren te beantwoorden. Onder het motto ‘Awel, ik wil’ roept de organisatie op om vrijwilliger te worden bij Awel. Als vrijwilliger luister jij naar die vele vragen en verhalen. Je denkt en voelt mee met je oproepers en maakt zo het verschil voor die ene jongen of dat kleine meisje. Kijk snel op Awel of geef een seintje via info@awel.be of tel. 02 534 37 43.

Werken A12: verkeer over twee keer twee baanvakken

Het verkeer wordt vanuit Antwerpen en vanuit Brussel telkens over 2 baanvakken geleid.

NieuwsbriefSchrijf u in op de nieuwsbrief van het Agentschap van Wegen en Verkeer en blijf op de hoogte van de werken! 

De Mechelsestraat is opnieuw open voor alle verkeer. De doorgang gebeurt wel nog met behulp van verkeerslichten.
Meer info over de werken en de omleidingenVervanging bruggen A12

Volg Londerzeel op Facebook en Twitter!

Facebook logoVolg de gemeente Londerzeel, de Jeugddienst Londerzeel en Bib Londerzeel op Facebook!

Twitter logoOf volg Londerzeel op Twitter.