Welkom in Londerzeel

Bedeling magazine Brabantnet

Bpost heeft in opdracht van De Lijn de brochure over de sneltram en de infodag op zaterdag 25 oktober bedeeld. Evenwel werden de brievenbussen met een sticker ‘geen reclame aub’ niet bedeeld. Geïnteresseerde inwoners die wegens de sticker de brochure niet hebben ontvangen, kunnen een exemplaar afhalen aan de onthaalbalie van het Administratief Centrum, van de afdeling Grondgebiedszaken, van het Sportcomplex, van het OCMW Londerzeel, van Bib Londerzeel of Bib Malderen.

Onderhoud grafzerken

Ter gelegenheid van Allerheiligen mag u de grafzerk van uw dierbare overledene(n) onderhouden tot dinsdag 28 oktober. De begraafplaatsen zijn dagelijks doorlopend toegankelijk van 1 april tot 31 oktober van 9 tot 19 uur en van 1 november tot 31 maart van 9 tot 17 uur.

Werken op- en afrittencomplex A12/N16 in Puurs

Nog tot vrijdag 28 november is er verkeershinder mogelijk door werken aan de verlichtingspalen op het op- en afrittencomplex A12/N16 in Puurs. De werken worden in vijf opeenvolgende fases uitgevoerd. Afhankelijk van de fase wordt er overdag of 's nachts gewerkt. Bij elke fase wijzigt de tijdelijke verkeerssituatie. Overzicht van de werken en omleidingen.

Stroomschaarste: bespaar op elektriciteit

Ons land is onderverdeeld in 5 elektriciteitszones, die elk onderverdeeld zijn in 6 schijven. Volgens het afschakelingsplan liggen Londerzeel en Londerzeel St.-Jozef in schijf 5. Dit betekent dat ze kunnen worden afgeschakeld NA de gemeenten in zone 6 die als allereerste kunnen worden afgeschakeld. Steenhuffel en Malderen liggen in schijf 3. Het gemeentebestuur bereidt zich in de mate van het mogelijke voor op een eventuele elektriciteitsafschakeling. Meer info over stroomschaarste en enkele tips om energie te sparen.

Schommelweg terug opengesteld

De Schommelweg is terug opengesteld voor het verkeer. De volgende weken plaatst de aannemer nog de brugafsluiting en de grasmatten. De Schommelweg tussen Sint-Niklaasstraat en Over de Beek kreeg een fietspad in dubbele richting en de brug over de Molenbeek werd verbreed. Om meer bufferruimte tijdens watersnood te creëren werd de Schommelweg ook op een hoger niveau heraangelegd.

Steun de 11.11.11-campagne

Wereldwijd wordt een derde van het voedsel verspild en dat terwijl 1 mens op 8 honger lijdt. Met de campagne rond voedselverspilling roept 11.11.11 op tot solidariteit tussen Noord en Zuid. Want voedselzekerheid en voedselverspilling vergt wereldwijde aandacht en de aanpak van de hele voedselketen. Wilt u de 11.11.11-campagne ondersteunen? Ga in het weekend van 8 en 9 november samen met andere vrijwilligers de baan op met wenskaarten en fluostiften. Of organiseer zelf of samen met een vereniging een leuke activiteit. Alle ideeën zijn welkom!

'Tegen de sterren op' zoekt filmlocaties

Productiehuis Dedsit uit Londerzeel zoekt voor het nieuwe seizoen van 'Tegen de sterren op' nog locaties voor tv-opnames, meer bepaald huizen in verschillende stijlen (rijhuis, villa, kasteel, boerderij, vintage huizen) en bedrijven (horeca, winkels, magazijnen, bureaus). Vanaf 1 november starten de opnames in regio Londerzeel. Wilt u een van de typetjes van Nathalie, Jonas, Guga,... eens bij u thuis ontvangen? Wilt u eens van dichtbij meemaken hoe dit programma wordt gemaakt? Stuur dan een mail met uw gegevens naar peter.daniels@dedsit.be.

Duurzame houtoogst

Bosgroep Groene Corridor vzw (BGGC) is een samenwerkingsverband van boseigenaars dat ondersteuning biedt bij de organisatie van duurzaam bosbeheer. De voorbije periode leverde het geplande bosbeheer enkele houtloten op die de komende maanden worden geoogst. Op deze manier vindt dit jaar ongeveer 5.000 m³ hout uit onze regio zijn weg naar de houtmarkt. Dit hout is afkomstig uit noodzakelijke dunningen en eindkap van kaprijpe bestanden. Het komt terecht in vele toepassingen, gaande van energiehout voor de opwekking van elektriciteit, tot het mooiste parket en meubels. De kappingen zorgen ook voor de noodzakelijke bosverjonging. U zult - verspreid over ons grondgebied - de werkzaamheden opmerken. Bij elke kapping hoort een heraanplantingsplan.

Werken A12: verkeer over twee keer twee baanvakken

Het verkeer wordt vanuit Antwerpen en vanuit Brussel telkens over 2 baanvakken geleid. Het einde van de werken is voorzien tegen eind december 2015.

NieuwsbriefSchrijf u in op de nieuwsbrief van het Agentschap van Wegen en Verkeer en blijf op de hoogte van de werken! 

Meer info over de werken en de omleidingenVervanging bruggen A12

Volg Londerzeel op Facebook en Twitter!

Facebook logoVolg de gemeente Londerzeel, de Jeugddienst Londerzeel en Bib Londerzeel op Facebook!

Twitter logoOf volg Londerzeel op Twitter.