Welkom in Londerzeel

Sluiting diensten en zwembad op 1 mei

Op donderdag 1 mei - Dag van de Arbeid - zijn alle gemeentelijke diensten gesloten, ook het zwembad en Bib Londerzeel.

Werken A12: verkeer over twee keer twee baanvakken

Het verkeer wordt vanuit Antwerpen en vanuit Brussel telkens over 2 baanvakken geleid. Alle verdere info leest u in het persbericht van het Agentschap Wegen en Verkeer.

NieuwsbriefSchrijf u in op de nieuwsbrief van het Agentschap van Wegen en Verkeer en blijf op de hoogte van de werken! 

De Mechelsestraat is opnieuw open voor het fietsverkeer. Vanaf begin mei kan ook het overige verkeer met behulp van verkeerslichten door de Mechelsestraat.

Meer info over de werken en de omleidingenVervanging bruggen A12

Werken aan spoorlijn 53: geluidshinder mogelijk

Infrabel voert tijdens de paasvakantie en nadien tijdens de weekends tot 31 mei werken uit op de spoorlijn Mechelen – Dendermonde (lijn 53). De mobiele werf verplaatst zich tussen de stations van Mechelen en Londerzeel. Er wordt dus niet alle dagen op dezelfde plaats en in de hele zone gewerkt. Tussen 21 april en 31 mei wordt er eventueel ook 's nachts gewerkt en dan is enige geluidshinder mogelijk.

Subsidie voor zwaluwkolonies

De huis- en boerenzwaluw zijn als soort bedreigd. Daarom moeten acties ondernomen worden om hun voortbestaan te verzekeren. Wij doen een beroep op ieder van u. Verwijder een zwaluwnest aan uw gevel of kroonlijst niet. U kunt een subsidie aanvragen voor het behoud van zwaluwkolonies.

Werken aan Provincielaan (grondgebied Puurs)

Het gemeentebestuur van Puurs voert werkzaamheden uit in de Provincielaan (gedeelte tussen Achterheide Londerzeel Sint-Jozef en kruispunt De Wolf op grondgebied Puurs). Er is enkel nog plaatselijk verkeer mogelijk.
Wellicht zal de Provincielaan in april opnieuw opengesteld kunnen worden. Als alles volgens plan verloopt, dan is het volledige project voltooid tegen het bouwverlof (14 juli 2014).

Volg Londerzeel op Facebook en Twitter!

Facebook logoVolg de gemeente Londerzeel, de Jeugddienst Londerzeel en Bib Londerzeel op Facebook!

Twitter logoOf volg Londerzeel op Twitter.