Welkom in Londerzeel

Werkwinkel Londerzeel verhuist

De Werkwinkel in de Gildenstraat 32 in Londerzeel sluit op vrijdag 19 december de deuren en verhuist naar een nieuwe locatieVanaf maandag 5 januari kan u terecht in het Werkwinkelpunt in het Administratief Centrum OCMW, Mechelsestraat 55 in Londerzeel, tijdens de openingsuren van OCMW Londerzeel of na afspraak op tel. 052 30 06 64.

Gulle kerstman op dinsdagmarkt

Tijdens de markt op dinsdag 23 december loopt de kerstman tussen de kramen en deelt marktwaardebonnen uit aan de bezoekers! Deze waardebonnen van 5 euro kan u gebruiken voor aankopen bij de vaste markthandelaars op de dinsdagmarkt in Londerzeel centrum.

Eindejaarsregeling gemeentelijke en OCMW-diensten

De gemeentelijke en OCMW-diensten zijn gesloten op woensdag 24 en 31 december vanaf 12 uur, op donderdag 25, vrijdag 26 december en op donderdag 1 januari.
Het zwembad is gesloten op woensdag 24, donderdag 25 en woensdag 31 december en op donderdag 1 januari.
De bib is gesloten op woensdag 24, donderdag 25, vrijdag 26 en woensdag 31 december en op donderdag 1 januari.

Vuurwerk is geen speelgoed!

In Londerzeel mag u enkel feestvuurwerk afsteken van 31 december om 20 uur tot 1 januari om 1 uur. Overtredingen worden bestraft met een GAS (gemeentelijke administratieve sanctie) van 250 euro. Het feestvuurwerk wordt in beslag genomen en vernietigd. Wensballonnen met open vlam zijn verboden omdat het risico op brand te groot is. Als u toch vuurwerk wil afsteken, koop dan enkel wettig en veilig feestvuurwerk in een erkende en gespecialiseerde winkel. Vergeet het niet: vuurwerk is springstof. Spring er dus heel voorzichtig mee om. Laat het feest geen drama worden!

Raad bij de aankoop en het gebruik van feestvuurwerk.

Ruiming onbevaarbare waterlopen

Tussen 1 december 2014 en 31 maart 2015 voert de provincie Vlaams-Brabant oppervlakkige ruimingswerken uit aan de waterlopen die de provincie beheert. Dit omvat het wegnemen van materialen en voorwerpen zoals afval, afbraakmateriaal, takken, grove plantenresten… die opstoppingen binnen de bedding van de waterloop of overwelvingen kunnen veroorzaken. Slib wordt niet verwijderd. Geef doorgang aan personen en materiaal belast met de uitvoering van de werken en aan het personeel van het provinciebestuur.

Poldervliet en Zielbeek voeren onderhoudswerken (jpg) uit aan de Kleine Molenbeek tussen Zavel en Maldersesteenweg.

Oproep: kijk eens over uw muurtje...

Sommige mensen komen niet zo vaak meer buiten, zijn ziek of niet goed meer te been. Zij verdienen bij extreme koude, hitte of een tijdelijke afschakeling van de elektriciteit extra aandacht. Solidariteit tussen buren is en blijft de beste manier om eenzaamheid tegen te gaan en hulpbehoevende mensen te helpen. Bent u bereid om dan een kijkje te nemen bij zorgbehoevenden in hun straat, buurt of wijk? Bezorg uw naam, adres, telefoonnummer en/of e-mailadres aan het Zorgloket.

Stroomschaarste

Of we deze winter te maken krijgen met elektriciteitsschaarste is nog niet zeker. Elektriciteitsschaarste komt voor als de vraag naar elektriciteit groter is dan het aanbod. Het afschakelplan voorziet in 6 afschakelschijven. Delen van Londerzeel liggen in schijf 5 en 3 en Steenhuffel en Malderen liggen in schijf 3. Het gemeentebestuur bereidt zich in de mate van het mogelijke voor op een eventuele elektriciteitsafschakeling.
Stroomschaarste: voorbereiding en tips over wat u voor, tijdens en na een stroomonderbreking kan doen.

Nieuwe dienstregeling De Lijn

Sinds zondag 14 december geldt de nieuwe dienstregeling van zowel NMBS als De Lijn. Ontdek de nieuwe dienstregeling op NMBS: nieuw nationaal vervoersplan en De Lijn: aangepaste dienstregeling Vlaams-Brabant, Regio Aalst, Dendermonde, Londerzeel en Grimbergen. In het Administratief Centrum kan u gratis de nieuwe lijnfolders verkrijgen van de lijnen in Londerzeel. Let wel, de info op De Lijn is altijd de meest actuele.

Kerstverlichting in straten Londerzeel

Kerstverlichting zal de straten van Londerzeel net als andere jaren een feestelijk uitzicht geven. Er werd gekozen voor slingers met energiezuinige led-lampjes. De slingers die aangesloten zijn op het openbaar elektriciteitsnet, doven om 23 uur.

Nieuwe regelgeving over huispersoneel

Stelt u een schoonmaakster, tuinman of ander huispersoneel tewerk? Dan heeft u bepaalde verplichtingen als werkgever. De regelgeving is bovendien onlangs gewijzigd. Lees de brochure 'Huispersoneel: wat verandert er voor wie?' (pdf) van het Fonds voor Arbeidsongevallen.

Wegenwerken: vervanging bruggen A12

Het verkeer richting Brussel rijdt over 2 volwaardige rijstroken op de nieuwe definitieve spoorwegbrug. Het verkeer richting Antwerpen blijft rijden via de tijdelijke bypass. Het einde van de werken is voorzien tegen eind december 2015.

Meer info over de werken en de omleidingenVervanging bruggen A12

NieuwsbriefSchrijf u in op de nieuwsbrief van het Agentschap van Wegen en Verkeer en blijf op de hoogte van de werken! 

Volg Londerzeel op Facebook en Twitter!

Facebook logoVolg de gemeente Londerzeel, de Jeugddienst Londerzeel en Bib Londerzeel op Facebook!

Twitter logoOf volg Londerzeel op Twitter.