Welkom in Londerzeel

Sluiting gemeentelijke diensten rond Pasen

Op zondag 20 april - Pasen - is het zwembad gesloten.
Op maandag 21 april - paasmaandag - zijn alle gemeentelijke diensten gesloten, ook het zwembad.

Paasactie in het zwembad

Op zaterdag 19 april staat het zwembad in het teken van Pasen! Kinderen tot 12 jaar die een beschilderd kippenei meebrengen, zwemmen gratis. Zij mogen bovendien om 13.30, 14.30 en 15.30 uur in het water duiken naar plastic eitjes. Wie er 5 vindt, ontvangt een zakje paaseitjes. Achter de kassa staat ook een grote vaas met paaseitjes. Raad hoeveel eieren in de vaas zitten en maak kans op 1, 2 of 3 gratis zwembeurten én de paaseitjes in de vaas!

Geen gemeenteraad in april

De gemeenteraad van april gaat niet door. Er zijn geen dossiers die moeten worden voorgelegd aan de bevoegdheid van de gemeenteraad. Heel wat bevoegdheden van de gemeenteraad zijn al enkele jaren overgeheveld naar de bevoegdheid van het College van burgemeester en schepenen. De gemeenteraad van mei staat gepland op dinsdag 27 mei om 20 uur.

Werken A12: verkeer over twee keer twee baanvakken

Het verkeer wordt vanuit Antwerpen en vanuit Brussel telkens over 2 baanvakken geleid. Alle verdere info leest u in het persbericht van het Agentschap Wegen en Verkeer.

NieuwsbriefSchrijf u in op de nieuwsbrief van het Agentschap van Wegen en Verkeer en blijf op de hoogte van de werken! 

Vanaf 22 april is de Mechelsestraat open voor het fietsverkeer. Vanaf begin mei kan ook het overige verkeer met behulp van verkeerslichten door de Mechelsestraat.

Meer info over de werken en de omleidingenVervanging bruggen A12

Nieuw: zitdagen woonconsulente in OCMW

De woonconsulente heeft vanaf april ook een zitdag in het OCMW van Londerzeel. Elke eerste en derde vrijdag van de maand van 8.30 tot 12 uur kan u bij haar terecht voor informatie over premies, groene leningen, sociale huisvesting enz. De loketuren in de afdeling Grondgebiedszaken (maandag van 8.30 tot 12 uur en van 16 tot 19 uur en woensdag van 8.30 tot 12 uur) blijven behouden.

Werken aan spoorlijn 53: geluidshinder mogelijk

Infrabel voert tijdens de paasvakantie en nadien tijdens de weekends tot 31 mei werken uit op de spoorlijn Mechelen – Dendermonde (lijn 53). De mobiele werf verplaatst zich tussen de stations van Mechelen en Londerzeel. Er wordt dus niet alle dagen op dezelfde plaats en in de hele zone gewerkt. Tussen 21 april en 31 mei wordt er eventueel ook 's nachts gewerkt en dan is enige geluidshinder mogelijk.

Subsidie voor zwaluwkolonies

De huis- en boerenzwaluw zijn als soort bedreigd. Daarom moeten acties ondernomen worden om hun voortbestaan te verzekeren. Wij doen een beroep op ieder van u. Verwijder een zwaluwnest aan uw gevel of kroonlijst niet. U kunt een subsidie aanvragen voor het behoud van zwaluwkolonies.

Werken aan Provincielaan (grondgebied Puurs)

Het gemeentebestuur van Puurs voert werkzaamheden uit in de Provincielaan (gedeelte tussen Achterheide Londerzeel Sint-Jozef en kruispunt De Wolf op grondgebied Puurs). Er is enkel nog plaatselijk verkeer mogelijk.
Wellicht zal de Provincielaan in april opnieuw opengesteld kunnen worden. Als alles volgens plan verloopt, dan is het volledige project voltooid tegen het bouwverlof (14 juli 2014).

Volg Londerzeel op Facebook en Twitter!

Facebook logoVolg de gemeente Londerzeel, de Jeugddienst Londerzeel en Bib Londerzeel op Facebook!

Twitter logoOf volg Londerzeel op Twitter.