Welkom in Londerzeel

Sluitingsdagen diensten in november

Op zaterdag 1 november (Allerheiligen) zijn de Bib en het zwembad gesloten. Op zondag 2 november is het zwembad gesloten (provinciaal zwemkampioenschap). Op dinsdag 11 november zijn alle gemeentelijke diensten en het OCMW gesloten. De wekelijkse dinsdagmarkt vindt plaats zoals normaal. Op zaterdag 15 november (Koningsdag) is de bib gesloten.

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 november zijn het zwembaddagen in het zwembad. Op zaterdag 15 november is het zwembad dus niet gesloten.

Steun de 11.11.11-campagne

Wereldwijd wordt een derde van het voedsel verspild en dat terwijl 1 mens op 8 honger lijdt. Met de campagne rond voedselverspilling roept 11.11.11 op tot solidariteit tussen Noord en Zuid. Want voedselzekerheid en voedselverspilling vergt wereldwijde aandacht en de aanpak van de hele voedselketen. Wilt u de 11.11.11-campagne ondersteunen? Ga in het weekend van 8 en 9 november samen met andere vrijwilligers de baan op met wenskaarten en fluostiften. Of organiseer zelf of samen met een vereniging een leuke activiteit. Alle ideeën zijn welkom!

Stroomschaarste: bespaar op elektriciteit

Ons land is onderverdeeld in 5 elektriciteitszones, die elk onderverdeeld zijn in 6 schijven. Volgens het afschakelingsplan liggen Londerzeel en Londerzeel St.-Jozef in schijf 5. Dit betekent dat ze kunnen worden afgeschakeld NA de gemeenten in zone 6 die als allereerste kunnen worden afgeschakeld. Steenhuffel en Malderen liggen in schijf 3. Het gemeentebestuur bereidt zich in de mate van het mogelijke voor op een eventuele elektriciteitsafschakeling. Meer info over stroomschaarste en enkele tips om energie te sparen.

Infovoormiddag PIVO-politieschool 

Op zaterdag 15 november organiseert het PIVO in Asse een informatievoormiddag voor geïnteresseerde kandidaat-inspecteurs en kandidaat-agenten van politie. U krijgt er o.a. uitgebreide informatie over de selectieproeven, een rondleiding en een initiatie sporttesten.

Werken op- en afrittencomplex A12/N16 in Puurs

Nog tot vrijdag 28 november is er verkeershinder mogelijk door werken aan de verlichtingspalen op het op- en afrittencomplex A12/N16 in Puurs. De werken worden in vijf opeenvolgende fases uitgevoerd. Afhankelijk van de fase wordt er overdag of 's nachts gewerkt. Bij elke fase wijzigt de tijdelijke verkeerssituatie. Overzicht van de werken en omleidingen.

'Tegen de sterren op' zoekt filmlocaties

Productiehuis Dedsit uit Londerzeel zoekt voor het nieuwe seizoen van 'Tegen de sterren op' nog locaties voor tv-opnames, meer bepaald huizen in verschillende stijlen (rijhuis, villa, kasteel, boerderij, vintage huizen) en bedrijven (horeca, winkels, magazijnen, bureaus). Vanaf 1 november starten de opnames in regio Londerzeel. Wilt u een van de typetjes van Nathalie, Jonas, Guga,... eens bij u thuis ontvangen? Wilt u eens van dichtbij meemaken hoe dit programma wordt gemaakt? Stuur dan een mail met uw gegevens naar peter.daniels@dedsit.be.

Werken A12: verkeer over twee keer twee baanvakken

Het verkeer wordt vanuit Antwerpen en vanuit Brussel telkens over 2 baanvakken geleid. Het einde van de werken is voorzien tegen eind december 2015.

NieuwsbriefSchrijf u in op de nieuwsbrief van het Agentschap van Wegen en Verkeer en blijf op de hoogte van de werken! 

Meer info over de werken en de omleidingenVervanging bruggen A12

Volg Londerzeel op Facebook en Twitter!

Facebook logoVolg de gemeente Londerzeel, de Jeugddienst Londerzeel en Bib Londerzeel op Facebook!

Twitter logoOf volg Londerzeel op Twitter.