Welkom in Londerzeel

Proeven van Londerzeelse troeven

De Cultuurdienst organiseert samen met Leireken vzw op zondag 28 september een begeleide fietstocht (ong. 40 km) naar het kasteel d'Ursel in Hingene met een begeleid bezoek aan het kasteel. Schrijf u in bij de Cultuurdienst voor 19 september.
U kunt kiezen uit 2 formules. Formule 1 - € 15: aperitief, gids + toegang kasteel. Formule 2 - € 40: aperitief, gids + toegang kasteel, lunch in Leireken.

Plantjesweekend Kom op tegen kanker

Kom op tegen kanker

Koop een azaleaplantje aan 6 euro op vrijdag 19 en zaterdag 20 september. Kijk uit naar de vrijwilligers aan de ingang van Colruyt, Aldi en Supermarkt Magda. Wilt u een of meerdere dozen aankopen? Contacteer het Zorgloket vóór 19 september op tel. 052 31 77 87 of via zorgloket@londerzeel.be. Of koop een digitale azalea!

Voorbereiding herinrichting begraafplaats Sint-Jozef

Dit najaar wordt gestart met de voorbereiding van de herinrichting van de begraafplaats van Sint-Jozef. Van 25 augustus 2014 tot 25 augustus 2015 staat aan de ingang van het kerkhof en aan alle ‘vervallen’ graven een bordje met de beslissing tot ontruiming. Nabestaanden van de overledenen die begraven liggen in een vervallen zandgraf of concessie, krijgen de mogelijkheid om te verlengen. De nabestaanden van de betrokken ontruimingen en de inwoners van Londerzeel Sint-Jozef zijn ook uitgenodigd op de informatievergadering op donderdag 25 september om 19.30 uur in het Gemeenschapscentrum Gerard Walschap, Sint-Jozefstraat 44.

Vraag in september de mantelzorgpremie aan

Mantelzorg is extra zorg die familieleden en vrienden onbetaald verlenen aan een zorgbehoevende persoon met een fysieke, verstandelijke of psychische beperking uit zijn/haar directe omgeving. Vraag de mantelzorgpremie aan vóór 30 september. Aanvragen ingediend na september, worden niet meer behandeld.

Heraanleg Schommelweg

De heraanleg van de Schommelweg tussen Sint-Niklaasstraat en Over de Beek schiet goed op. Het wordt een fietspad in dubbele richting en de brug over de Molenbeek wordt verbreed. Om meer bufferruimte tijdens watersnood te creëren worden het fietspad en de nieuwe brug op een hoger niveau aangelegd. Tijdens de werken blijft de Schommelweg afgesloten voor voetgangers en fietsers. Een omleiding is voorzien via Lakeman. Het einde van de werken is voorzien tegen eind september 2014.

Steun de 11.11.11-campagne

Wereldwijd wordt een derde van het voedsel verspild en dat terwijl 1 mens op 8 honger lijdt. Met de campagne rond voedselverspilling roept 11.11.11 op tot solidariteit tussen Noord en Zuid. Want voedselzekerheid en voedselverspilling vergt wereldwijde aandacht en de aanpak van de hele voedselketen. Wilt u de 11.11.11-campagne ondersteunen? Stel u kandidaat om in het weekend van 8 en 9 november samen met andere vrijwilligers de baan op te gaan met wenskaarten en fluostiften. Of organiseer zelf of samen met een vereniging een leuke activiteit. Alle ideeën zijn welkom! Geef vooraf een seintje aan duurzaamheidsambtenaar Liselotte Vandoorne - tel. 052 39 92 67 of via noorzuid@londerzeel.be.

Behaag uw tuin

Een nieuwe haag, heg of hoogstam­boomgaard in uw tuin? Een bosrand aan uw bos? Dat kan! Neem tussen 1 september en 15 oktober deel aan de jaar­lijkse fruitboom- en haagplantactie van Regionaal Landschap Groene Corridor en Bosgroep Groene Corridor. Koop tegen voordelige prijzen streekeigen plantgoed voor hagen, heggen en houtkanten. Ook inheemse loofbomen en oude variëteiten van hoogstamfruitbomen staan op het lijstje.

Wat betaalt u voor de opvang van uw kind?

Sinds 2014 worden de facturen berekend op basis van uw inkomen. Als uw facturen te hoog blijken, kan u misschien een individueel verminderd tarief krijgen. Wie heeft er recht op? Ouders die recht hebben op een leefloon, ouders met een werkloosheidsvergoeding, ouders waarvan het inkomen met 20% gedaald is in vergelijking met het inkomen gebruikt voor de berekening van het persoonlijk inkomenstarief en ouders in een moeilijke financiële situatie. Neem contact op met Kind en Gezin, uw kinderopvang of het Welzijnsloket om na te gaan of u in aanmerking komt.

Werken A12: verkeer over twee keer twee baanvakken

Het verkeer wordt vanuit Antwerpen en vanuit Brussel telkens over 2 baanvakken geleid.

NieuwsbriefSchrijf u in op de nieuwsbrief van het Agentschap van Wegen en Verkeer en blijf op de hoogte van de werken! 

De Mechelsestraat is opnieuw open voor alle verkeer. De doorgang gebeurt wel nog met behulp van verkeerslichten.
Meer info over de werken en de omleidingenVervanging bruggen A12

Volg Londerzeel op Facebook en Twitter!

Facebook logoVolg de gemeente Londerzeel, de Jeugddienst Londerzeel en Bib Londerzeel op Facebook!

Twitter logoOf volg Londerzeel op Twitter.