Welkom in Londerzeel

Op reis zonder zorgen

Vertrekt u binnenkort op reis? Zorg er dan voor dat u voor uw vertrek over de nodige reisdocumenten beschikt. Voor kinderen jonger dan 12 jaar die binnen Europa reizen, is de Kids-ID verplicht. Opgelet, de aanvraagprocedure duurt 3 tot 4 weken.
Nieuw is ook dat internationale paspoorten uitgereikt na 15 juni 2014 7 jaar geldig zijn (in plaats van 5 jaar). Internationale paspoorten van kinderen jonger dan 18 jaar blijven 5 jaar geldig. 
Bij de politie kan u ook vakantietoezicht voor uw woning aanvragen. Enkele eenvoudige tips zorgen ervoor dat het risico op inbraak of brand zo klein mogelijk is.

Vacante standplaats op novemberkermis Steenhuffel

De vacante standplaats op de novemberkermis in Steenhuffel staat open voor elk attractietype. Bekijk de standplaats op de kaart (pdf) en stel u vóór 9 augustus 2014 kandidaat via het formulier: standplaats novemberkermis (pdf) of via het online formulier: standplaats novemberkermis.

Zwerfvuil: ergert u zich er ook aan?

Logo zwerfvuil in de vuilbakJeuken uw handen om zwerfvuil op te rapen, maar wenst u uw eigen centen niet te steken in de aankoop van bruine vuilniszakken? Haal bij de Milieudienst een pak witte huisvuilzakken van 'In de vuilbak' en laat weten waar en wanneer u een volle zak zwerfvuil achterlaat. De technische dienst haalt deze dan op. Deze zak is wel enkel voor zwerfvuil - eigen huishoudelijk afval hoort in de bruine huisvuilzak. Bedankt aan iedereen die meewerkt aan een ‘proper’ Londerzeel!

Diefstalpreventieadviseur geeft gratis en objectief advies

Wenst u een gratis en objectief advies op maat van uw woning om inbrekers buiten te houden? Neem dan contact op met de diefstalpreventieadviseur. Deze persoon, verbonden aan de politiezone, geeft u graag meer uitleg. Bel het gratis nummer 0800 90 333 van de politiezone K-L-M voor een afspraak of surf naar Provincie Vlaams-Brabant - Inbraakpreventie.

Gezocht: gastvrije gezinnen voor AFS-studenten 

200 studenten van over de hele wereld komen eind augustus met AFS op interculturele uitwisseling naar Vlaanderen. Ze zullen hier een schooljaar lang studeren. AFS zoekt nog gastvrije gezinnen. Iedereen kan gastgezin worden. Ook alleenstaanden of gezinnen waar de kinderen misschien al het huis uit zijn, kunnen perfect gastouder worden. Geïnteresseerd? Meld u aan op tel. 015 79 50 10, via AFS Vlaanderen of bij de regionale gastgezinverantwoordelijke daniel.boydens@telenet.be.

Werken A12: verkeer over twee keer twee baanvakken

Het verkeer wordt vanuit Antwerpen en vanuit Brussel telkens over 2 baanvakken geleid.

NieuwsbriefSchrijf u in op de nieuwsbrief van het Agentschap van Wegen en Verkeer en blijf op de hoogte van de werken! 

De Mechelsestraat is opnieuw open voor alle verkeer. De doorgang gebeurt wel nog met behulp van verkeerslichten.
Meer info over de werken en de omleidingenVervanging bruggen A12

Volg Londerzeel op Facebook en Twitter!

Facebook logoVolg de gemeente Londerzeel, de Jeugddienst Londerzeel en Bib Londerzeel op Facebook!

Twitter logoOf volg Londerzeel op Twitter.